Nissan 350Z GT4

NISSAN je na britanskom tržištu ponudio specijalnu izvedbu modela 350Z. U Velikoj će Britaniji biti ponuđeno svega 176 automobila.

Model GT4 odnosno Gran Turismo 4 dostupan je od početka veljače, a radi se o najsnažnijoj izvedbi modela dosad ponuđenoj na Otoku. Nakon neophodnih modifikacija motora u vidu ugradnje novih komponenti (klipovi, bregasto vratilo, upravljačka elektronika) snaga motora je podignuta sa serijskih 280 na okruglih 300 KS raspoloživih pri 6.400 o/min, što je 200 okretaja više od standardnog modela. Veća snaga odrazila se na performanse, pa Nissanov coupe sada postiže 100 km/h za 5,8 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

GT4 izvedba se izvana distancira karoserijskim detaljima u vidu unikatnih 18-inčnih naplatak s pet krakova i biserno sjajnim troslojnim premazom. Također, 100 primjeraka bit će obojano u atraktivnu nijansu žute boje, dok je za ostatak rezervirana crna boja u sjajnom finišu.

Ionako atraktivna unutrašnjost dodatno je opremljena elementima luksuza. Podešavanje grijanih sjedala presvučenih crnom kožom potpomognuto je električnim pogonom, a putnici mogu uživati u  audio-sustavu marke Bose snažnom 160 W. Kako ne bi bilo zabune oko ekskluzivnosti svaki automobil dobiva pločicu sa serijskim brojem smještenu na armaturnoj ploči.

Svaki kupac na dar dobiva Sony PS2 igraću konzolu i igricu GT4. Drugo izdanje popularne simulacije uključuje pedesetak različitih staza, a na raspolaganju je oko pet stotina automobila, među kojima je dakako i Nissan 350Z.

Isporuka prvih primjeraka specijalne serije Nissana 350Z predviđena je za početak ožujka.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više