Nissan ima konceptnog sportaša

NISSAN će na ženevskom auto salonu predstaviti novu studiju pod nazivom Esflow.

Ovaj dvosjed ima profil sličan modelu 370Z, a futuristički mu je dizajn dijelom inspiriran i samim Leafom.

Riječ je o sportskom konceptu s električnim pogonskim sklopom preuzetim iz modela Leaf, a isti pogoni stražnje kotače. U pitanju je par električnih motora od kojih svaki pokreće po jedan stražnji kotač. Prema navodima proizvođača Esflow može ubrzati do 100 km/h za manje od 5 sekundi, a njegove litij-ionske baterije mu dopuštaju autonomiju od oko 250 km.

Aluminijska šasija na kojoj se temelji je napravljena posebno za ovaj automobil i ista je osmišljena oko pogonskog sklopa. Baterije su postavljene iznad prednje i stražnje osovine kako bi se omogućila optimalna raspodjela mase. Od ostalih detalja valja spomenuti kako su retrovizori zamijenjeni kamerama. Također, cijeli interijer obložen je kožom, a instrumentna ploča sastavljena je od četiri LCD zaslona. Ukrasa od ugljičnih vlakana i aluminija naravno ne nedostaje.

Službeno, ovaj je koncept za sada samo pokazatelj kako bi sportski automobili u budućnosti mogli izgledati, no insajderi javljaju kako će Nissan iskoristiti ženevski auto salon kako bi ispitali reakciju javnosti. Stoga je realno očekivati da bi Esflow mogao postati predložak za produkcijski model.

Pročitajte više