Nissan predstavio novu Micru

NISSAN je u Ženevi predstavio novu Micru, četvrtu generaciju legendarnog gradskog automobila.

Četvrt stoljeća iskustva u gradnji urbanih vozila donosi prostrana unutrašnjost u paru s kompaktnim vanjskim dimenzijama. Razvijena i izrađena na novoj V-platformi kreiranoj, nova je Micra osmišljena i testirana u Japanu, a proizvodit će se u najmanje četiri prekomorske tvornice (Tajland, Indija, Meksiko, Kina) za potrebe kupaca u 160 zemalja diljem svijeta. 

Klasičnog vanjskog dizajna, s prepoznatljivom bočnom linijom prozora, automobil zadržava kompaktnost uz tek blago povećanje duljine i smanjivanje visine vozila.

Europskom tržištu predviđena su dvije motorne izvedbe, obje inačice Nissanovog novog 1,2-litrenog trocilindričnog atmosferskog benzinskog motora. Isporučuje 59 kW/80 KS i 108 Nm, dok u kompresorskoj izvedbi opremljen start-stop tehnologijom razvija 72 kW/98 KS i 142 Nm. Oba motora opremljena su pet-stupanjskim ručnim mjenjačem ili novim mjenjačem sa stalno promjenjivim prijenosom (CVT).  

Nova Micra kao opciju ima parkirne senzore i nov uređaj za "mjerenje parkirnog prostora" (PSM) s tri načina rada (amaterski, normalni i ekspertni) za olakšavanje parkiranja u skučenim prostorima. Oprema može uključivati Nissan Connect sustav, stakleni krov, automatske brisače, audiosustav osjetljiv na promjenu buke motora i sl.

Prodaja nove Micre u Tajlandu će početi u ožujku, dok će se u Europi pojaviti tijekom studenoga ove godine.

Pročitajte više