Nissan Xterra - SUV godine

PRESTIŽNI automobilski časopis koji se može pohvaliti milijunskom nakladom, Nissanov model Xterra SUV vozilom 2006 godine.  

Uredništvo časopisa Motor Trend ove je godine, nakon iscrpne procjene koja se sastojala od off-road testova, vožnje cestom i stazom, biralo najboljeg u konkurenciji 12 vozila. To su Ford Explorer, Hummer H3, Hyundai Tucson, Jeep Commander, Kia Sportage, Mercedes-Benz ML, Mercury Mountaineer, Pontiac Torrent, Range Rover Sport, Subaru Tribeca, Suzuki Grand Vitara  i dakako Nissan Xterra.

Kandidati su se oscjenjivali u tri kategorije: značajnosti, robustnosti i vrijednosti. Pod značajnosti se podrazumjevaju inovacije u tehnologiji, dizajnu, sigurnosti i paketima opreme, dok kategorija rubusnosti uključuje kvalitetu i dinamičke osobine. Treća kategorija ima posebnu težinu, a nudi odgovor na pitanje "Što vozilo pruža u odnosu na cijenu?” 

Xterra se pokazala najboljom, jer osim uzornih voznih osobina i prihvatljivog izgleda nudi odgovarajuću dozu praktičnosti i komfora.

"Xterra nije kamion koji nalikuje na automobil ili automobil koji nalikuje na kamion odnosno kombi koji nalikuje na nešto treće.To je pravo SUV vozilo. Bez obzira želite li voziti seoskom cestom, vući teret ili se jednostavno voziti od točke A do točke B, zahvaljujući Xterri stići ćete brzo, tiho i sa stilom.", riječi su je Angusa MacKenziea, glavnog urednika časopisa. Svaki daljni komentar je suvišan.

Pročitajte više