Nove pojedinosti o novom Citroenu C4

POČETKOM tjedna francuski je proizvođač po prvi puta službeno upoznao javnost s novom generacijom modela C4. Sada je poznati i nešto više.

Uz objavljene fotografije i tek nekoliko tehničkih detalja, sada su Internetom počele kružiti i informacije o motorizaciji. Tako doznajemo kako će u ponudi isprva biti po tri benzinska i dizelska motora.

Redom, što se tiče benzinaca, radit će se o 1,4/95 KS, 1,6/120 KS i 1.6 turbo snage 155 KS. Prva dva motora će standardno biti uparena s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, a posljednji sa 6-stupanjskim automatikom. Također, s atmosferskom izvedbom 1,6-litrenog motora će biti moguće naručiti i 4-stupanjsku automatiku, a na pojedinim tržištima će se pojaviti i njegova LPG verzija.

Dizelsku će ponudu činiti 1.6 HDi snage 90 i 105 KS, kao i 2.0 HDi sa 150 KS. S njima bi trebali biti upareni ručni mjenjači, osim s novim e-HDi verzijama s 1.6 motorima s kojima će dolaziti 6-stupanjski automatski mjenjač. Recimo i kako e-HDi verzije uz pomoć tzv. mikro-hibridnog sustava sa stop-start sustavom kupcima nude manju potrošnju goriva i manje štetne emisije.

Pročitajte više