Novi Berlingo osvojio 4 zvjezdice na Euro NCAP testu

NOVI Berlingo uspješno je prošao testove koje je proveo Euro NCAP i tako postao referencom na tržištu monovolumena za razonodu.

Zahvaljujući ojačanoj strukturi i sigurnosnoj opremi, novi Berlingo je dobio 4 zvjezdice za zaštitu odraslih putnika, 4 zvjezdice za zaštitu djece te 2 zvjezdice za zaštitu pješaka. Dakle, sve što je potrebno za bezbrižan odlazak na put s obitelji.

Povoljni rezultati na Euro NCAP testovima ostvareni su zahvaljujući strukturi novog Berlinga koja je ojačana, i to posebno u dijelu središnjeg i prednjeg stupa. Promjene osiguravaju krutost potrebnu za zaštitu putnika i pridonose boljoj apsorpciji udaraca.

Novi Berlingo  opremljen je cjelovitim sustavom zaštite putnika koji čini do šest zračnih jastuka. Tu su i sigurnosni pojasevi sprijeda podesivi po visini i opremljeni pirotehničkim zatezačima i limitatorima zatezne sile. Berlingo upozorava vozača ukoliko on ne zakopča svoj sigurnosni pojas, a straga je opremljen s tri sigurnosna pojasa s 3 točke pričvršćenja i s kalemom za namotavanje. Konačno, model ima i 3 Isofix priključka s 3 točke pričvršćenja na 2 stražnja bočna sjedala i na suvozačevom sjedalu.

Kad je aktivna sigurnost u pitanju berlingo je napredovao iz nekoliko razloga. Prije svega, širi je trag kotača, a potpom tu je i ovjes preuzet s modela C4 Picasso. Konačno, novi Berlingo može biti opremljen ESP-om zajedno s ASR sustavom, a serijski je opremljen ABS-om.

Pročitajte više