Novi Chevrolet izgleda brutalno i ne mari za trendove

Foto: Chevrolet

USPRKOS trendovima koji uključuju Teslu, električnu energiju i autonomnu vožnju, većina Amerikanaca i dalje bira klasični kamionet s ogromnim motorom. A tu Chevrolet ima novi adut.

Iako je Fordova F serija još uvijek američki broj 1 na ljestvici popularnosti, ni ono što nude Dodge i Chevrolet nije toliko daleko. Princip je isti, ponuditi kamionet u nekoliko veličina i razina luksuza, uz bar jednu naglašeno moćnu izvedbu. Svi se još dobro sjećamo Fordove Tonke i Dodgeovog kamioneta s Viperovim motorom, no ovo je neka druga priča.

Chevrolet najavljuje Silverado u HD izdanju, koji će debitirati u veljači i na ceste stići polovicom iduće godine. Zasad nam Chevy dopušta pogled izvana, a on će izazvati podijeljena mišljenja. U svakom slučaju, prednjica spada među one koje nisu osmišljene tako da u naletu na pješaka ozljede budu minimalne.

U Chevroletu žele reći da su željeli postići dojam moćnog vozila, odnosno kamioneta koji izgleda kao komad "teške artiljerije" s modernim detaljima. Nema sumnje, u tome su uspjeli. A ispod poklopca se priprema lagano osvježenje u vidu novog benzinca s direktnim ubrizgavanjem goriva. Turbodizelski V8 Duramax s 10-stupanjskim mjenjačem i maksimalnih 1.230 Nm ostaje u ponudi.

Pročitajte više