Novi japanski crossover i nije toliko atraktivan

DA ĆE Mitsubishi uskoro tržištu predstaviti novi kompaktni SUV ii crossover nije tajna, nedavno je čak najavljen i atraktivnom skicom, no čini se kako će konačni proizvod ipak biti zatomljenijih linija.

Naime, upravo su objavljeni službeni renderi (navodno priložene u patentni zavod) Mitsubishijevog noviteta i produkcijska izvedba konceptnog cX-a neće biti baš tako "nabrijana" kako je skica dala naslutiti. Ipak će se raditi o automobilu namijenjenom širokim masama s kojim će japanski proizvođač nastojati povećati svoju prisutnost na tržištu. S druge strane primjetne su Mitsubishijeve obiteljske linije koje će ovaj automobil izgledom istaknuti od većine konkurencije.

Inače, novi će se crossover temeljiti na Lancerovoj platformi, a u ponudi će biti i izvedba s četiri kotača. Između ostalog možemo očekivati 1,8-litreni turbodizelski motor snage 140 KS i okretnog momenta od 280 Nm koji je predstavljen sa spomenutom studijom. Izvori kako bi se na tržištu trebala naći i snažnija (190 KS) verzija, a isto vrijedi i za Mitsubishijev SST mjenjač s dvije spojke, iako će većina prodanih primjeraka biti opremljena ručnim i automatskim mjenjačima.

Europska premijera će se održati u ožujku u Ženevi, prije nego što automobil krene u prodaju sredinom sljedeće godine, dok bi prodaja u Japanu trebala krenuti već u veljači. Naknadno možemo očekivati i francuske PSA verzije isto kao što je bio slučaj s Outlanderom, odnosni Citroenovim C-Crosserom i Peugeotovim 4007 koji se na njemu temelje.

Pročitajte više