Novi motori za Astru Classic

PRETHODNA generacija Astre, koja se prodaje pod imenom Astra Classic II,  jedan je od ključnih faktora uspjeha Opela na hrvatskom tržištu. Ponuda je proširena najnovijim benzinskim motorima opremljenim Twinport tehnologijom.

1,4 16V Twinport pogonski agregat (66/90 kW/KS) s okretnim momentom od 125 Nm pri 4000 o/min omogućuje Astri Classic najveću brzinu od 182 km/h. Automobil karakterizira prosječna potrošnja od 6,0 litara. U ponudi je i 1,6 16V Twinport motor (76/103 kW/KS) koji razvija 147 Nm okretnog momenta, a prosječno troši 6,6 l/100 km. Maksimalna brzina je neznatno veća u odnosu na slabiju inačicu i iznosi 188 km/h.

U Hrvatskoj je u ponudi Astra Classic s četiri, pet vrata i u karavanskoj izvedbi. Serijski je opremljena dvama zračnim jastucima, ABS-om, servo upravljačem i elektronskom blokadom motora.

U ponudi su brojni dodatni paketi opreme među kojima su obiteljski i elektro-paket koji sadržavaju klima uređaj, podešavanje vozačevog sjedala po visini, podešavanje volana po visini i dubini, te centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem. Elektro-paket uz navedeno sadrži još i električno podizanje prednjih stakala i električno podešavanje vanjskih retrovizora.

Cijena osnovnog modela s petoro vrata i novim 1,4 16V Twinport motorom ostaje nepromijenjena i iznosi 92.172 kn.

Pročitajte više