Novi Renault Clio stigao u Hrvatsku. Start je na 16.790 eura

Foto: Renault

JEDAN je od najpopularnijih modela na hrvatskom tržištu već godinama i desetljećima, a taj status bi mogao zadržati i nakon redizajna. 

Novi-stari Clio je ovdje. Osvježeni urbani kompakt hrvatskim se kupcima predstavlja u obnovljenom izdanju, ali s poznatom mehanikom i atributima koji ga čine toliko poželjnim. U Renaultu nisu spremni na eksperimente s Cliom, pa se na ovom modelu koriste isključivo provjerena rješenja. 

Praktično to znači da je Clio estetski evoluirao prihvativši dizajnerska rješenja novijih modela, ali uz zadržavanje postojeće forme. Modernijeg i dinamičnijeg izgleda, Clio se nameće izvedbama Techno i Esprit Alpine, ali i sveopćim novostima u vidu novih boja ili pak novog dizajna odbojnika s dodatnim usisnicima. 

U pogledu interijera Renault kao možda najveću novost ističe obilno korištenje recikliranih i reciklirajućih materijala, bez kože ili neke tkanine koja ne bi bila u skladu s načelom održivosti. S tehničke strane recimo kako putnike očekuje digitalni kokpit od 7 ili 10 inča, gdje potonji dolazi isključivo u top verziji, a uz prilagodljivost donosi i mogućnost zrcaljenje navigacijskih karata.

 

 

Četiri su paketa opreme uz napomenu kako se bazna razina Authentique nudi isključivo s najslabijim benzincem. Tu govorimo o 15-colnim čeličnim naplatcima i izostanku zaslona infotainmenta i ostale šminke. Ipak, klima i sigurnosni paket su standardni. 

Dalje slijede razine Evolution, techno, te Iconic Esprit Alpine naglašeno sportskog karaktera. Prije samih cijena ponovimo kako ponude kreće SCe benzincem od 65 KS, a dalje slijedi TCe 90 dostupan i s plinskom instalacijom. Dobra je vijest da je u ponudi i DCI 100 dizelaš, dok će mjesto top izvedbe zauzeti hibrid sa 143 KS. Raspon cijena je od spomenutih 16.790 , pa sve do 28.190 eura, bez uključenih opcija. 

 

Clio faza 2_1_10_2023 by Index.hr on Scribd

Pročitajte više