Novi stari klasik: Porsche 911 by Singer

 Foto: Singer

ZA sve obožavatelje 911-ice koji traže beskompromisan model lišen nepotrebnih modernih detalja tu je Singer i njegova reinterpretacija klasika. 
 
Dizajnerski zapeo u prvoj polovici 1990-tih i vremenu legendarne 911-ice serije 964 Singer na najbolji način oživljava legendu. Ovaj je model u svakom smislu najbolji način odavanja počasti jednom od najlegendarnijih sportskih automobila u povijesti. Beskompromisan i prelijep u svakom detalju, Porsche 911 je i danas u poplavi kojekakvih sportaša jedan do najpoželjnijih automobila. 
 
 
Stinger ih je za izložbu Concours d’Elegance koja se u ožujku održava na otoku Amelia pripremio čak dva. Poslovično nazvani prema budućim prebivalištima, radi se o dva sukladno željama kupaca snažno individualizirana primjerka, crveni North Carolina i plavi Florida. 
 
Crveni automobil sa crnim kožnim interijerom datira iz 1991. godine. Novo odijelo prati ugradnja novog motora i Ohlinsovih amortizera, zajedno sa Brembo kočnicama sa modela 993. Mjenjač je dakako ručni sa šest stupnjeva prijenosa. Nova je i cjelokupna električna instalacija, a od modernih tehnologija izdvajaju se tek Hella xenon svjetla. 
 
 
Plavi primjerak je nešto stariji, datira u 1989. godine, a osim unikatnog bež interijera dobio je identičnu nadogradnju mehanike. Jednom riječju, savršeno. 
 
Na dizajn i detaljnost izrade doista ne treba trošiti riječi. Mi ćemo samo spomenuti kako automobile pokreće 4.0 motor koji nakon Cosworthovog angažmana razvija gotovo 400 KS. Za pero lagan automobil većim dijelom izrađen od karbona više i ne treba: 100 km/h postiže za 3.3 s, a na 160 km/h je za 8,2 s. Uostalom, ovo je jedan od automobila u kojem možete uživati i dok stoji na mjestu. 
 
 
Podsjetimo, Stinger je sa oživljavanjem 911-ice krenuo 2009. godine, a do danas je stvorio pedesetak unikatnih primjeraka. Sa obzirom da je za svaki primjerak potrebno više od 4.000 radnih sati ne čudi i cijena koja se penje i do 400.000 USD.
 
 

Pročitajte više