Od naplatnih kućica do BMW-a: Pogledajte čega se sve država rješava na javnoj dražbi

Screenshot: TRCZ

OVE subote organizira se još jedna javna dražba pokretne državne imovine.

Na aukciji u organizaciji tvrtke TRZC automobili nalaze se predmeti koje su rashodovale državne institucije i trgovačka društva kao što su Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Grad Zagreb, Hrvatske autoceste d.o.o., Hrvatske vode, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo unutarnjih poslova, itd.
Ukupno su u pitanju 152 predmeta razvrstana u četiri skupine s različitim početkom licitacije, a sve kako bi se poštivale mjere socijalnog distanciranja. A ponuda je doista šarolika. 

Zainteresirani tako mogu licitirati radne strojeve i ručne kosilice (flakserice i rotirajuće), kao i naplatne kućice HAC-a. Za par tisuća kuna možda nećete riješiti stambeno pitanje, ali ove kućice se lako mogu prenamijeniti u, primjerice, uslužne objekte poput kioska. 

Velik interes se očekuje i za vozila MUP-a, posebno BMW-ove motocikle i Land Rovere. Na popisu se nalaze i opake mašine poput BMW-a 330d Xdrive, Audija A4 3.0 TDI ili pak Škode Superb. Također, na licitaciji je ponuđeno i nešto gradskih automobila tipa Fiat Punto, dok od novijih vozila izdvajamo Škodu Yeti 2.0 TDI iz 2011. godine, te Audi A4 iz 2013.g.

Servisne informacije

Usmena javna dražba održat će se u subotu, 6. lipnja, u prostorima TRCZ Automobili, Ljudevita Posavskog 43 u Sesvetama  s početkom u 9 sati.

Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10% početne cijene za svako vozilo (minimalno 200 kn) iz grupe prema navedenim terminima. S jednom uplatnicom dražbi može pristupiti samo jedna osoba, i to pod uvjetom da je uplaćena jamčevina vezana uz vozilo koje se nalazi u grupi prema navedenom rasporedu.


Tijekom javne dražbe početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 200,00 kn. Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku 3 dana uplatiti izlicitirani iznos, u suprotnom se smatra da je odustala od kupnje te gubi pravo na povrat jamčevine. 
Vozila su neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, prodaja vozila se vrši po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. 

>> Cjelokupnu ponudu možete pogledati ovdje.

Pročitajte više