Ograničena serija Ducatija Panigale u čast savršenoj sportskoj godini

Foto: Ducati

ONO ŠTO JE Ferrari u svijetu automobila, to je Ducati u svijetu motocikala. Marke su to kojima je utrkivanje apsolutno ugrađeno u DNA i koje već godinama (pa i desetljećima) svoj ugled mogu zahvaliti uspjesima na trkaćoj stazi.
Ducati ima iza sebe savršenu godinu, u kojoj su uzeli doslovno sve što su mogli. Prvaci su svijeta u elitnom MotoGP prvenstvu u sve tri konkurencije - pojedinačnoj, konstruktorskoj i timskoj - i u cijeloj sezoni konkurenciji su dopustili samo dvije pobjede. Naslov prvaka svijeta uzeo je Francesco Bagnaia s prototipom Desmosedici 23, a Ducati je imao i srebro i broncu s Jorgeom Martinom i Marcom Bezzecchijem.

U svjetskom Superbike prvenstvu titulu je, s nevjerojatnih 27 pobjeda, uzeo Alvaro Bautista vozeći model Panigale V4, a Ducati je također uzeo titulu u konkurenciji konstruktora i timova. Slično je na svjetskom Supersport prvenstvu dominirao Nicolo Bulega vozeći Panigale V2, Ducati je uzeo konstruktorsku titulu, a timsku nije samo radi činjenice što su u timu imali jednog, a konkurenti dva vozača. 


Kako bi obilježili ovu sjajnu godinu, u Ducatiju su odlučili izdati ograničenu seriju svojih elitnih modela Panigale u bojama kakve su na svojim motociklima imali spomenuti vozači. Riječ je o obje verzije, V4 i V2, a svaki motocikl dolazi s originalnim potpisom vozača, certifikatom te zapakiran u posebni drveni sanduk.
Inače, motocikli dolaze isključivo u verziji s jednim sjedalom, a aluminijska pločica ima na sebi ugravirano ime modela i broj. Najviše će replika biti u bojama MotoGP prvaka svijeta Pecca Bagnaije, 263, a zanimljivo je kako je odabrana posebna žuta izvedba s kojom je prvak svijeta nastupio samo na utrci za VN San Marina u Misanu. 


Žuta je i verzija u bojama Alvara Bautiste, kakvu je vozio na Jerezu, a ističe se po aluminijskom spremniku goriva i posebnim aluminijskim naplatcima marke Marchesini. Njih će biti proizvedeno svega 219. Replika Panigalea V4 u bojama momčadi Pramac, odnosno Jorgea Martina, limitirana je na 189 komada, dok će žuto-crnih motocikala u bojama Marca Bezzecchija biti svega 72.
Inače, ovi su motocikli bazirani na verziji "S" koja ionako ima različite dijelove odjela Ducati Performance, koje im dodatno poboljšavaju ionako vrhunske performanse. 

Pročitajte više