Opozivom do kvalitete

MERCEDES-BENZ će u narednom razdoblju opozvati više od 1,3 milijuna vozila u s ciljem povećanja kvalitete već prodanih osobnih vozila.

Na taj način direktor Mercedes-Benza Dr. Eckhard Cordes objašnjava inicijativu i opravdava potrebu za naknadnim servisom skupocjenih Mercedesa. Radi se o vozilima s benzinskim motorom sa šest ili s osam cilindara, proizvedenim od lipnja 2001. do studenog 2004., na kojima će biti prekontroliran i (najvjerojatnije) promijenjen regulator napona u alternatoru.

Također, kontrolirat će se i kočni sustav u vozilima E-klase, SL-klase i CLS-klase proizvedenim od lipnja 2001. do ožujka 2005. godine.

Kupci će o tome biti pismeno obaviješteni. Za sva dodatna pitanja kupci mogu nazvati Mercedes-Benzov hotline za Europu: 00800 1 777 7777

Svi oni koji su detektirali slične probleme zasigurno nisu presretni, a slijedeća izjava Mercedesovog direktora mogla bi im doći kao sol na ranu:  «U ovom trenutku proizvodimo najkvalitetniji proizvod do sada, stoga želimo biti sigurni da i vozila onih kupaca koji imaju primjedbe dosegnu standard kvalitete koji odgovara našim najvišim očekivanjima.»

U Mercedesu se očito vode starom poslovicom: „Tko prizna pola mu se prašta“.

 

Pročitajte više