Osvježen Lexus IS

NA predstojećem će pariškom auto salonu biti predstavljena osvježena verzija Lexusova modela IS. Pored uobičajenih mid-life izmjena koje se prvenstveno odnose na dizajn, europskim kupcima će posebno biti zanimljivo proširenje ponude motora novim dizelašem.

Spomenute izmjene dizajna je teško uočiti, no vjerujte tu su i uključuju redizajnirana svjetla, sada s LED svjetlima za dnevnu vožnju. Osvježena je maska motora, proširena je ponuda boja, naplataka i sl. Slične manje izmjene su se odigrale i u unutrašnjosti automobila.

Kao što smo već rekli znatno je važnija vijest dolazak novog IS200d modela kojega će pokretati 2,2-litreni dizelski motor snage 150 KS. Riječ je o slabijoj verziji motora iz izvedbe 220d. Novitet bi, prema navodima izvora, na nekim tržištima trebao zamijeniti snažniju izvedbu, dok bi se na nekima prodavali paralelno.

IS 200d ubrzava do 100 km/h za 10,2 sekunde i dosiže najveću brzinu od 205 km/h. Prosječna mu se potrošnja kreće oko 5,1l/100km, a emisija ugljičnog dioksida mu iznosi 134 g/km.

Prodaja osvježenog IS-a kreće nedugo nakon pariške premijere, a cijene se ne bi trebale mijenjati.

Pročitajte više