Ovaj kul dodatak imaju samo Rolls Royce i Volkswagen

Foto: Volkswagen

UGLAĐEN i do bola nakrcan luksuzom Rolls Royce privlači kupce i razrađenim detaljima kojima se izdvaja od konfekcije, ma koliko skupa bila. Jedan detalj preuzeo je Volkswagen.

Rolls Royce nije čest na našim ulicama, ali i ako ga vidite, taj detalj vjerojatno nećete uočiti. Stoga je jasno da niste ni znali da vama i vašem Volkswagenu nedostaje upravo taj dodatak. A radi se o nečemu što nosi ime Dynamic Volkswagen Hub Caps ili prevedeno, središnji poklopci glavine s logom marke koji uvijek gleda u pravom smjeru.

Trenutno ih nudi britanski Volkswagen kao "deluxe" dodatak i "detalj superluksuznog segmenta". Poklopac paše na većinu Volkswagenovih kotača (5G0601171XQI), a cijena seta od 4 komada je 156 GBP. Nije malo za jedan dodatak koji ne utječe na doživljaj vožnje, ali itekako utječe na doživljaj automobila. Baš kao i osvijetljena Mercedesova zvijezda ili prag s natpisom izvedbe. Sve je to dio ikonografije koju mnogi žele i očito su je spremni platiti. Zanimljivo, kape nisu kompatibilne s kotačima skupih Volkswagena kao što su Touareg ili Phaeton, ali zato mogu na Polo, Lupo, pa čak i maleni Up! Tko zna, možda se vlasnici skupocjenih automobila ipak ne zamaraju ovakvim detaljima.

Pročitajte više