Ovo je jedini auto u koji stanu predmeti dužine 4 metra

Foto: Bollinger

NAKON što smo upoznali električne automobile s dva prtljažnika predstavlja nam se prvi auto čiji tovarni prostor prolazi cijelom dužinom vozila. 

Predstavlja ga Bollinger, a njegov patent nosi ime PassThrough. Lako je naslutiti, radi se o konstrukcijskoj izvedbi koja optimalno iskorištava činjenicu da se pogon nalazi u podnici. Naime, na ovom vozilu je tunelom moguće spojiti prednji i stražnji prtljažnik, a to u praksi znači mogućnosti prijevoza predmeta dužine do četiri metara. U slučaju kamionet-izvedbe dužina predmeta koju prima vozilo je 4,9 metara.

Ali to nije sve. Bollinger B1 dobiva i drugi patent, a to je Frunkgate. Kao što samo ime govori, vezano je za prednji kraj vozila, a nalazi se na mjestu prednje maske. Spušta se kao peta vrata i dopušta smještaj do 243,5 litara tereta u prostoru u kojem se kod klasičnih vozila nalazi motor. Do spremnika se može i iz kabine, a vrijedi reći kako ima i četiri utičnice za punjenje električnih uređaja.

Podsjetimo, B1 i B2 na tržište dolaze sljedeće godine. Pokreću ih dva elektromotora ukupnog maksimuma od 623 KS i 906 Nm. Na 96 km/h stižu za 4,5 sekundi, voze do 161 km/h, a doseg s baterijom od 120 kWh je oko 322 km.

Pročitajte više