Ovo je Revuelto Arena, unikat s 1015 konja vrijedan više od milijun eura

Foto: Lamborghini

U IMOLI je održano prvo izdanje Lamborghini Arene, najvećeg skupa posvećenog automobilima iz Sant'Agata Bolognese. Tom je prilikom predstavljena Revuelto Arena, unikat prvog plug-in Lamba koji je izradio atelje Ad Personam, koji se bavi prilagodbom ovih superautomobila.

Kombinacija sive i zelene

Karoserija je u Hati sivoj boji sa Scandal Green detaljima, koji se protežu duž donjeg dijela automobila, na retrovizorima, difuzoru i krovu. Kočione čeljusti su u svjetlozelenoj boji, jasno vidljive iza crnih kotača od 21" sprijeda i 22" straga. Krov, stražnji poklopac motora, spojler, usisnici zraka, bočni pragovi, difuzor i retrovizori su od poliranih karbonskih vlakana.

U putničkom prostoru postoje kombinacije boja koje podsjećaju na vanjski izgled: sjedala u Nero Adeu imaju prošive u Verde Scandal, boji koju također preuzima Lamborghini logo ušiven u naslone za glavu.

Dizajnirao Ad Personam

Na stražnjoj pregradi nalazi se karta staze Imola i natpis Lamborghini Arena 2024 u Bianco Leda, a na krajevima armaturne ploče su dvije polirane karbonske pločice s natpisom Lamborghini Arena 2024 i Ad Personam.

Motor je nepromijenjen. U usporedbi s Revueltom koji poznajemo, unikat ne predstavlja nikakve tehničke inovacije: plug-in hibridni pogonski sklop ima 6.5-litreni atmosferski V12 od 825 KS u središnjem položaju, u kombinaciji s tri električna motora s ukupno 190 KS, dva na prednjoj osovini i jedan unutra u 8-stupanjskom mjenjaču s dvostrukom spojkom.

Ukupno 1015 KS

Kombinirana snaga iznosi 1015 KS, okretni moment 725 Nm, što Revueltu omogućuje sprint do 100 km/h za 2.5 sekundi i maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Pročitajte više