Parkirao je BMW kraj hidranta, vatrogasci su postupili po zakonu

Foto: 123Rf

SLUČAJNOST ili ne, ali vatrogascima se u intervenciji opet ispriječio jedan BMW. 

Svima je dobro poznato kako vam se u Americi ne piše dobro ako parkirate kraj hidranta. Ako se još k tome ukaže potreba da ga vatrogasci trebaju koristiti, dogodit će se ono što obično gledamo u filmovima - razbit će stakla i provući crijevo kroz kabinu. 

Upravo to se dogodilo nedavno u New Yorku. Vatrogasci su prošlog petka reagirali na poziv i stigli na požarište. Pristup hidrantu onemogućavao je BMW, serija 5 iz 2005. godine. Problem je brzo riješen razbijanjem dva bočna stakla i provlačenjem crijeva kroz kabinu. 

Kako javlja New York Post, vlasnika BMW je razbjesnilo takvo ponašanje vatrogasaca. Kaže kako auto tamo stoji parkiran četiri dana. A alibi mu je slab, da ne kažemo šupalj. Uzrok je, kaže, ispražnjena baterija daljinskog upravljača. "S*ebali su mi auto i to će me koštati vreću novaca. Pod stresom sam. Nisu morali to napraviti", rekao je vlasnik BMW-a koji iz razumljivih razloga želi ostati anoniman.

Zakon je tu jasan i zabranjuje parkiranje. Stoga će vlasnik morati sam popraviti automobil, a dobio je i kaznu za nepropisno parkiranje u iznosu od 180 USD.

A vatrogasci su reagirali putem Twittera objasnivši kako je to standardna procedura jer se tako crijevo minimalno savija, čime se omogućava maksimalni tlak vode, a time i protok. Kad bi s crijevom išli preko krova, imali bi dodatne pregibe. Požar su gasili dva sata.

 

Pročitajte više