Peugeot želi pobjedu na sljedećem Dakar reliju

Peugeot je i službeno najavio svoje sudjelovanje na sljedećem Dakar reliju na kojem će surađivati s Red Bullom i Totalom. Nakon 25 godina izbivanja, francuski proizvođač vratit će se s novim automobilom nazvanim 2008 DKR za čiji će upravljač sjesti Carlos Sainz i Cyril Despres, peterostruki pobjednik Dakra na motociklu.

###

Kako tvrdi Peugeotov izvršni direktor Maxime Picat, kompanija se odlučila na ovaj pothvat nakon fantastičnog uspjeha na brdskoj utrci Pikes Peak gdje je Sebastien Loeb pomeo konkurenciju u monstruoznom Peugeotu 206 T16 Pikes Peak. 'Bio je to poseban trenutak koji je pokazao što je sve Peugeot Sport sposoban učiniti u suradnji s Totalom i Red Bullom. Ta nam je pobjeda dala krila i navela nas da razmotrimo druge natjecateljske programe' rekao je.

'Želimo da sve bude spremno za sljedeći Dakar iako imamo dugoročniju strategiju od one za Pikes Peak. Svjesni smo da je Dakar vrlo zahtjevna utrka, no bez obzira na to naš je cilj pobijediti već na prvom nastupu 2015. godine', dodao je.

Pročitajte više