Pogledajte utrku Rimčevog Concept_One s najboljim bolidima današnjice

 Foto: Rimac Automobili

RIMČEV Concept_One snage je odmjerio sa Teslom Model S P90D, ali i LaFerrarijem, vjerojatno najboljim sportskim automobilom današnjice. 
 
Rimac Automobili je sukladno najavama upravo objavio priču vezanu uz najnoviji video uradak kojeg potpisuje Archie Hamilton, britanski trkač i youtuber. On je na stazi u Hrvatskoj u utrci ubrzanja odlučio hrvatskom električnom bolidu suprotstaviti dva vjerojatno najbolja automobila u svojim klasama. 
 
Prvi predstavlja električno pogonjene automobile. Naravno, u pitanju je Tesla Model S P90D, donedavno najsnažniji Teslin model i najbrža električna limuzina na svijetu. Nakon toga na red je došao i jedan od ponajboljih predstavnika tzv. klase hiperautomobila – LaFerrari snažan 963 KS.
 
  
U službenom priopćenju Rimac Automobili napominju da imaju nekoliko jakih aduta. Osim (pre)velike snage i momenta (preko 1.000 KS i 1.600 Nm) Concept_One ima čak sedam neovisnih izmjenjivača topline, pa nema problema sa pregrijavanjem.  Tu je i mjenjač, točnije njih četiri, gdje sa stražnjim motorima dolaze dvostupanjski. Time je osim odličnog ubrzanja osigurana i velika krajnja brzina. 
 
I na kraju recimo kako je Concept_One postigao ubrzanje do 100 km/h u 2,69 sekundi, dok je četvrt milje odradio za 9,92 sekundi. 
 

Pročitajte više