Porsche Cayenne dobio novi motor i stilske izmjene

Porsche je službeno predstavio osvježeni Cayenne koji je za 2015. godinu tek neznatno promijeno svoj styling. Sprijeda tako nalazimo veću prednju rešetku i redizajnirani odbojnik, kao i nešto veći poklopac motora. Bi-xenon svjetla i LED dnevna svjetla sada su dio standardne opreme u nekim verzijama, a Turbo model opremljen je LED glavnim svjetlima s PDLS sustavom (Porsche Dynamic Light System).

###

Ipak, veće izmjene dogodile su se ispod ‘haube’ gdje je Cayenne S dobio novi 3.6-litreni V6 bi-turbo motor koji razvija 420 KS i 550 Nm okretnog momenta te omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 5.5 sekundi i kranju brzinu od 259 km/h, a sve to uz zamjetno manju potrošnju goriva.

Cayenne S E-Hybrid pak koristi 3.0-litreni V6 agregat potpomognut kompresorom koji razvija 333 KS te elektromotor od dodatnih 95 KS. 10.9 kilovatna litij-ionska baterija omogućuje električni domet od 18 do 36 km.

Porsche tvrdi kako je prepravio i šasiju koja sada pruža veću udobnost u vožnji bez utjecaja na SUV-ovu dinamiku. Putnička kabina dobila je novi multfunkcionalni upravljač s ručicama mjenjača, a unaprijeđen je i Auto Stop/Start Plus sustav.

Pročitajte više