Porsche izbrisao spomenik Isusu iz reklame za novi 911. Ispričao se

Screenshot: YouTube

NAKON što je uočeno kako je iz promotivnog videa izbrisana skulptura, iz Porschea su reagirali i uz ispriku "popravili" video.

U pitanju je promotivni video za novi 911 S/T u kojem se u jednom kadru vidi u pozadini Lisabon, ali bez velike skulpture. Naime, skulptura Krista Kralja koja s podnožjem mjeri čak 110 metara u visinu morala bi biti vidljiva, na što su skrenuli pozornost brojni gledatelji spota. 

 

Sporne su nepune dvije sekunde nostalgičnog spota posvećenog specijalnoj izvedbi 911-ice, ali i 60. rođendanu modela. Tijekom 44. i 45. sekunde vidi se u pozadini vizura Lisabona, ali bez lika Isusa Krista koji je u naravi visok čak 28 metara, gotovo poput poznatije skulpture iz Rio de Janeira. Isti je digitalno uklonjen, što je naknadno priznao i sam Porsche. 

 

Stvar je ubrzo popravljena uz ispriku Porschea o kojoj izvještava Fox Business
“U preliminarnoj izvedbi filma proizvedenog u Europi kip Krista Kralja (Cristo Rei) je nenamjerno izostavljen. Iskreno se ispričavamo i prepoznajemo negativno raspoloženje koje je ovo prouzročilo. Sporni video je uklonjen”, stoji u priopćenju.

>> FOTO 911 S/T: Je li ovo najbolji Porsche današnjice?

U svakom slučaju, Porscheov potez nije naišao na odobravanje. Zasigurno su postojali bolji načini da se izradi vjerski neutralniji spot, poput primjerice izostavljanja spornog kadra pri montaži. Brisanje skulpture visoke 28 metara koja je zaštitni znak Lisabona nije bilo najpametnija opcija, što je pokazao i epilog u ovom slučaju.

Pročitajte više