Porsche osvaja Sloveniju i Hrvatsku

 Foto: Porsche Parade Europe

POČETKOM lipnja Hrvatska i Slovenija će ugostiti Porsche Parade Europe. 
 
U sklopu ovogodišnje Porsche Parade u Sloveniju i Hrvatsku dolazi konvoj od čak 218 Porscheovih automobila, a očekuje se više od 400 sudionika. 
 
Porsche Parade starta danas iz Bleda, a potom će put Ljubljane, Postojne i Kopra kada prelazi u Hrvatsku. Vrhunac Porsche Parade koju organiziraju Porsche Klub Slovenija i Porsche Club Croatia predviđen je za Rovinj gdje karavana dolazi u subotu, 4. lipnja. 
 
 
U Rovinju je u subotu predviđen ključni događaj parade. Ujutro će se sva vozila skupiti na parkiralištu Valdibora nakon čega će uslijediti Concourse d'Elegance, gdje će stručna komisija i učesnici izabrati najljepše automobile u raznim kategorijama. Recimo i kako su svoj dolazak u Rovinj potvrdila oba brata Porsche, dr. Wolfgang Porsche, predsjednika Nadzornog odbora Porschea i Hans-Peter Porsche.  
 
Tradicionalno najviše su se odazvali Porsche klubovi Njemačke, od kojih dolazi skoro polovica automobila učesnika. Od bolje zastupanih Porsche klubova na Paradi su: Italija (44 automobila), Slovenija (24 automobila) i Austrija (18 automobila). Najzastupljeniji je očekivano naravno Porsche 911, a među modelima 991 turbo. Naravno tu su i ostali modeli, kao što su GT3 RS, GT4, ali i klasici poput 356 i 944.
 

Pročitajte više