Posao stoljeća: Kupili su 200 Defendera, tunirali ih i nudili po specijalnoj cijeni

Foto: Twisted Automotive

POSLJEDNJI primjerci dolaze na tržište.

Vizionarski potez Charlesa Fawcetta, utemeljitelja tvrtke Twisted Automotive, dogodio se prije nekoliko godina kad je donio odluku da kupi 200 originalnih Defendera, upravo prije dolaska nove generacije modela. Pokazao se to kao pravi potez jer je originalni Defender itekako tražena roba, pa mnogi i ne pitaju za cijenu. 

Fawcett je otkrio kako su prodani gotovo svi primjerci. Ostalo je posljednjih 16 primjeraka, i to u dužoj, 110 izvedbi. Za njih je osmislio posebnu ulogu. Imaju manje od 50 km.

"Ovih 16 primjeraka je posebno odabrano zbog broja šasije i datuma proizvodnje. Svi su registrirani 2016. godine, nakon što je proizvodnja obustavljena, što ih čini vjerojatno posljednjim proizvedenim primjercima. Limitirana verzija zove se One of One", pojasnio je Fawcett. 

Svi primjerci se temelje na najbogatije opremljenim izvedbama, a u svakoj boji se nude po jedan Station Wagon i Utility Wagon. Dva su motora dostupna, i to nakon što su malo modificirani: 2.3 twinturbo benzinac s 312 KS i 475 Nm, te 22 dizelaš sa 176 KS i 420 Nm. 

Nude se isključivo u kombinaciji s ručnim mjenjačem, ali i novim  kočnicama i ovjesom. Tu su i 18-inčni naplatci s gumama BG Goodrich. Kabina je dodatno izolirana, a paneli su složeni tako da je sada interijer vodonepropusan. Popis prerada završava luksuznim tepisima i kožnim presvlakama. 

A sad cijene. Land Rover Defender 110 Utility Wagons starta cijenom od 135.000 funti za dizelsku i 174.500 za benzinsku opciju. Station Wagon se nudi po cijeni od 145.000 odnosno 184.500 funti. 

Pročitajte više