FOTO: Ovako izgleda najluksuznija verzija najmanjeg Citroena za 11.000 eura

Foto: Citroen

LEGENDARNI Spaček proizvodio se do 1990. godine, a njegova najatraktivnija izvedba bio je svakako Charleston. Sad se vratio. 

Očekivano, za povratak retro stila pobrinuo se najmanji Citroen Ami. Istu recepturu primjenjuje i Fiat s Topolinom, a vrlo vjerojatno ćemo nešto slično doživjeti i iz Opela.

Za ovu preradu koju karakterizira prepoznatljiva dvobojna vanjština zaslužan je dizajner Massimo Biancone. Osim kombinacije ljubičaste i crne boje vanjštine, Ami je dobio još nekoliko posebnih dodataka. Tako će se u kabini naći retro presvlake, ali i jednako "starinski" upravljač s jednom prečkom, poznat upravo iz modela 2CV. Ami ima i dodatno zatamnjena stakla, a ugrađena je i dodatna oprema poput dodatne rasvjete interijera, središnjeg retrovizora, Bluetooth hands-free sustava i sl. 

Plan je proizvesti 150 primjeraka

Dizajner Massimo Biancone kaže: "Cilj ovog dizajna je od samog početka bio da se iznese ukus za eleganciju i naglasi udobnost u vozilu, koncepte koji su svojstveni brendu Citroen. Ovo putovanje je uključivalo novi pogled na postojeći proizvod, zadržavanje čvrstog fokusa na povijesti i kulturi brenda, što je omogućilo da stvorim verziju koja objedinjuje prošlost, sadašnjost i budućnost.”

Plan je proizvesti 150 primjeraka, a sudeći po tome da su prva 32 već rezervirana, ne sumnjamo da će biti uskoro rasprodan. Cijena je, prema informacijama na službenim stranicama, do 11.000 eura.

Podsjetimo, 2CV Charleston je premijerno prikazan 1980. na Salonu automobila u Parizu kao specijalna izvedba za jednu sezonu. Međutim, automobil je stekao toliku popularnost da se u prodaji zadržao sve do samog kraja proizvodnje modela postavši vjerojatno najpoželjnija izvedba kultnog automobila. 

Pročitajte više