Poznata cijena civilne verzije Putinove limuzine

Foto: Aurus Motors/Facebook

PRVI primjerci Ausrusa Senat, poznatijeg kao ruski Rolls Royce, bit će isporučeni privatnim kupcima u trećem kvartalu ove godine.

Poznata je i cijena. Ekskluzivna limuzina u Rusiji će se nuditi po startnoj cijeni od oko 18 milijuna rubalja, što je oko četvrt milijuna eura, javljaju iz Ministarstva industrije i trgovine. "Točna cijena Aurusa za naručitelje u maloprodaji bit će objavljena na dan otvaranja izložbenog prostora, a preliminarno iznosi oko 18 milijuna rubalja", javlja agencija RIA Novosti i prenosi Russia Beyond Croatia.

Pritom je Denis Manturov, ministar industrije i trgovine, potvrdio kako je interes za automobilom velik te prelazi granice Rusije, posebno u smjeru Bliskog istoka. Navodno su zainteresirani i pojedini europski političari, među kojima je i predsjednik slovačkog parlamenta Andrej Danko

Sveukupno će tržištu biti ponuđeno oko pet tisuća primjeraka, a potom bi trebala krenuti nova faza u kojoj će biti ponuđeni i novi modeli.

Ministar je istaknuo da će se u maloprodaji pojaviti svega pet-šest tisuća vozila, ali i kako osobno koristi automobil te se isti na osnovu njegovih zapažanja dotjeruje u proizvodnji. "Meni je zanimljivo davati preporuke vezane uz usavršavanje automobila", rekao je Manturov

Automobili Senat Sedan i blindirani Senat Limousine predstavljeni su u ožujku na salonu u Ženevi te su izazvali veliki interes.

Pročitajte više