Prelijepi Pininfarinin bolid s Rimčevim pogonom krstari ulicama New Yorka

Foto: Pininfarina

PININFARINA Battista je jedini model na svijetu s pogonom Rimčevog modela C_Two, a to ga čini najsnažnijim talijanskim autom u povijesti i jednim od najbržih automobila na svijetu. Sada je stigao na ulice New Yorka.

Pininfarina i njezin indijski gazda odlučili su američkoj publici premijerno predstaviti Pininfarinu Battistu, talijanski bolid bezvremenskog talijanskog dizajna i beskompromisnog pogona. Trećina naklade, odnosno 50 primjeraka, predviđeno je za američku publiku, a prvi primjerak je već stigao na ulice američkog grada.

Tako barem sugerira promotivni video i bogata fotogalerija koja je objavljena povodom američke premijere. Battista je već prikazan odabranoj klijenteli, i to u sklopu manifestacije u Studiju 525, ali neće biti izložen na tamošnjem autosalonu. Tko zna, možda da se auto ne susretne sa starijim bratom, Rimčevim modelom C_Two koji je također u New Yorku.

Zasad je objavljeno kako će Battista biti dostupan krajem iduće godine usprkos tome što je prvi primjerak upravo izložen. Izvješena je i cijena, a ona je 2,25 milijuna USD. Očito to nije problem jer je dvadesetak primjeraka već rezervirano.

Podsjetimo, Battista raspolaže s 1.900 KS i 2.300 Nm, a 100 km/h hvata za 2 sekunde. Na 300 km/h je nakon samo 12 sekundi, a vozi preko 350 km/h. Set baterija od 120 kWh osigurava doseg od 450 km.

Pročitajte više