Procurio novi Cayenne

NA službenim njemačkim stranicama Porschea, odnosno na tzv. konfiguratoru je objavljena fotografija game stuttgartskog proizvođača, a na njoj se pojavila i nova generacija Cayennea.

Slučajno ili ne, fotografija je nakratko osvanula na webu, no službeno Porschea je odbio potvrditi njezinu autentičnost. U svakom slučaju do dolaska nove generacija Cayennea nećemo morati dugo čekati, jer je premijera zakazana za početak idućeg mjeseca.

Ipak, o ovom modelu znamo već podosta. Ispočetka će kupci moći izabrati četiri izvedbe. Radi se o 3.6 V6 300 KS, Cayenne S sa 4.8 V8 snage 400 KS u atmosferskoj izvedbi, dok će Cayenne Turbo pokretati isti, no bi-turbo motor snage 500 KS. Tu je i dizelska verzija s 3,0-litrenim V6 snage 240 KS. Kasnije se očekuje i dolazak hibridne verzije s kompresorskim 3.0 V6 snage 300 KS te elektromotorom snage 47 KS.

Manji rast dimenzija bi trebao omogućiti više prostora u unutrašnjosti, a naprednija izrada te obilatija upotreba lakših materijala će smanjiti masu za oko 10%. Ekonomičnosti će pripomoći i standardni 8-stupanjski automatski mjenjač sa stop-start sustavom te sustavom regenerativnog kočenja.

Pročitajte više