"Procurio" novi SL

INTERNETOM su počele kružiti službene fotografije nove generacije Mercedesovog SL-a.

Unatoč činjenici kako su ove slike stigle s jednog njemačkog foruma na njima se jasno može vidjeti cjelokupni dizajn interijera i eksterijera nove SL klase. Prvi je dojam da ovaj luksuzni coupe možda ipak malo previše dijeli s modelom SLK.

Otprije znamo kako će se novi SL temeljiti na aluminijskoj konstrukciji koja će mu omogućiti do 140 kg manje ukupne mase od sadašnjeg modela. Unatoč smanjenju zahvaljujući naprednim tehničkim rješenjima njegova će krutost biti 20% veća što će se pak pozitivno odraziti na stabilnost automobila i vozna svojstva. Dakako, manja masa će se pozitivno odraziti i na povećanje ekonomičnosti, a ukupno će potrošnja biti smanjena za oko 30%.

Poznato je kako će novi SL biti opremljen tzv. Magic Vision Control sustavom, odnosno brisačima vjetrobranskog stakla s ugrađenim brizgalicama za tekućinu za čišćenje stakala. Time će se ne samo povećati učinkovitost čišćenja, već će se spriječiti zašpricavanje unutrašnjosti vozila u trenucima kada je krov automobila spušten.

Službena premijera automobila je zakazana za detroitski auto salon koji će se održati sljedećeg mjeseca. Nedugo zatim će započeti i prodaja.

Pročitajte više