Prodao je kolekcionarski auto kako bi spasio mačku

OVAKVE priče vraćaju vjeru u ljude.

O privrženosti kućnih ljubimaca svojim vlasnicima čuli smo nebrojene priče, dok je onih o ljubavi vlasnika prema ljubimcu nešto manje. Ipak, postoje primjeri gdje su vlasnici spremni na sve kako bi spasili svog dlakavog člana obitelji. 

Upravo takvu stvar napravio je Leiz, koji je još 1994. kupio svoj auto snova. Iako živi u Japanu, on je Toyotu Supru uvezao iz Amerike. Primjerak proizveden 1989. godine je čuvao i pazio punih 27 godina, a onda ga je ovog mjeseca odlučio prodati. Presudila je ljubav prema ljubimcu, koja se pokazala većom od one prema automobilu.

 

U pitanju je njegova mačka Silk kojoj je dijagnosticirana smrtonosna bolest. Silk je, sudeći po Leizovom blogu, preživio, ali se još nije u potpunosti oporavio. U međuvremenu su računi veterinara otišli u nebo, točnije na preko 27.000 USD. Stoga je Leiz ponudio svoj auto na aukciji i pokušao ga prodati upravo za taj iznos. 

I tu priča sad postaje još ljepša. Javio se kupac koji je platio traženi iznos, a onda je i kontaktirao Leiza. Poručio mu je da će automobil čuvati u novoizgrađenoj garaži te da ga može doći provozati kad god poželi. Također, kad skupi isti iznos, auto će moći otkupiti, piše Japan Nostalgic Car.

Pročitajte više