Prvi Rimac C_Two je razbijen

Foto: Rimac Automobili

TVRTKA Rimac Automobili je na društvenim mrežama objavila video koji potvrđuje da je C_Two krenuo u novu fazu.

Sudeći po videomaterijalu, testovi sigurnosti su startali. Ne samo da je prvi prototip dovršen već je i razbijen u kontroliranom crash-testu. Video prikazuje prototip C_Two trenutak prije frontalnog sudara, ali i niza drugih, pa se može zaključiti kako je do sada razbijeno više od jednog primjerka. Objavu videa prati i službeni komentar:

"Mate uvijek govori: Ovo je maraton, a ne sprint utrka. C_Two prolazi brutalni program crash-testova i stotine drugih testova kao dio globalne homologacije. Odlučili smo povesti vas na ovo putovanje i pokazati vam sve. Ovo je tek mali pogled u budućnost, ostanite za još sadržaja vezanih uz razvoj." Također, u službenom priopćenju Rimac Automobili su još jednom istaknuli da će proizvodnja krenuti 2020. godine. 

Podsjetimo, Mate Rimac je još u proljeće najavio izradu čak 30 prototipova koje će razbiti u svrhu dobivanja globalne homologacije. Posao je to za koji je malo koji proizvođač ove veličine spreman i sposoban. Primjerice, čak i jedan Koenigsegg za crash-testove koristi jedan jedini prototip koji svaki put popravlja i prilagođava novim testovima.

Pročitajte više