Ronaldo se počastio novim Bugattijem, cijena je stravična

Foto: EPA/Bugatti

RADI se o specijalnoj seriji od svega 10 primjeraka.

Još 2020. godine procurile su informacije kako je jedan od deset sretnika koji su rezervirali mjesto za novi Bugatti i Cristiano Ronaldo. Strastveni obožavatelj Bugattija, ali i kolekcionar automobila, za svoj je treći Bugatti izabrao Centodieci, piše njemački Bild

Odlična je to investicija, jer automobil koji je platio 9.5 milijuna eura već danas vrlo vjerojatno vrijedi i više. Podsjetimo, radi se o specijalnoj seriji temeljenoj na Chironu, a kojom se odaje počast modelu EB110.

>> Bugatti Centodieci je reinkarnacija legende, ima 1600 KS i košta 8 milijuna eura

Pokreće ga isti motor 8.0 W16, ali ovdje ojačan na 1600 KS. 100 km/h postiže za samo 2.4 sekunde, a ne posustaje sve do 425 km/h.

 

Zanimljivo, Ronaldo je ove godine već kupio nedavno obnovljeni Bentley Flying Spur vrijedan četvrt milijuna eura, a u kojem je dolazio na treninge. Vrlo vjerojatno će nastaviti dolaziti u Bentleyju, osim ako s obzirom na nestašicu goriva ne pokuša s nekim drugim, malo štedljivijim automobilom. Inače, u svojoj kolekciji trenutno ima Ferrari F430, Lamborghini Aventador, bar dva Bugattija, McLaren Sennu, dva Rolls-Roycea, Porsche 911, Koenigsegg CCX, Bentley Continental GT Speed, Range Rover Sport SVR, Maserati GranCabrio te nekoliko Audija i Mercedesa. I ne samo to, jer još uvijek nije sigurno je li on tajanstveni kupac Bugattija La Voitture Noire, poznatog kao najskuplji auto na svijetu.

U svakom slučaju, ovu investiciju neće ni osjetiti na kućnom budžetu. Jedan od najboljih nogometaša današnjice će u ovoj sezoni zaraditi 125 milijuna dolara prije oporezivanja, dodatnih 70 milijuna dolara od plaće i bonusa te još milijune koji dolaze od sponzorstva i njegove marke CR7.

Pročitajte više