Slovački tajkun traži milijun eura za Veyrona na kojem je skidao kilometražu

 Foto: mobile.de

SKIDANJE kilometraže je samo jedan od alata za dodatnu zaradu kod prevaranata u mešetarenju automobilima. 
 
Slovak Ladislav Bašternak redovita je tema lokalnih medija. Iako je privatno blizak sa slovačkim premijerom to ga ne sprečava da pazi na svoje ponašanje. Svojim Veyronom tako voli parkirati na parkirna mjesta rezervirana za invalide, ne voli plaćati porez, a sudeći po zadnjim informacijama spreman je i na prevaru u prodaji svog skupocjenog automobila. 
 
Njegov Bugatti Veyron pojavio se u prodaji, a oglašen je i na njemačkom mobile.de. Automobil je predstavljen u najboljem svjetlu s navodno prijeđenih 17.680 km, a za njega prodavač traži 999.000 eura neto. Kažemo navodno, jer je u prvih mah ovaj Bugatti djelovao kao prava prilika, pa je slovački HN Online napravio malu provjeru po registracijskim pločicama. 
 
Bugatti Veyron registarskih oznaka  BA-202VV u Slovačku je stigao 2009. godine kao novi. Na tehničkom pregledu 2013. godine utvrđena je kilometraža od 26.177 km. Dvije godine kasnije automobilu pada kilometraža na 16.460 km, a prije mjesec dana utvrđena je kilometraža od 16.547 km. Bašternak na ove optužbe zasad nije dao odgovor. 
 
Nije poznato je li Bašternak u slobodno vrijeme po uzoru na Ferrisa Buellera vozio u rikverc, ili se radi o nekoj zabuni, no sasvim je sigurno da će teško doći do kupca. 

Pročitajte više