Slušanje je novo čitanje. Audi vam može čitati novinske članke

Foto: Articly

INTELIGENTNI sustavi pomoći u vožnji sve su bolji i bolji, a potpuno samovozeći automobili tehnički su mogući već danas. No, vjerojatno će proći neko vrijeme dok se ne nađu u svakodnevnom životu. Primjenjuje se sljedeće: Tijekom vožnje obje ruke trebaju biti na volanu, a oči uprte u cestu.

Ako više volite opušteno čitati novine na putu do posla ili u kupovinu, morate ići autobusom ili vlakom - ili kupiti automobil Audi. Iako ne vozi autonomno, sada nudi još jedan način da tijekom vožnje konzumirate aktualne naslove i novinske izvještaje.

To proizlazi iz službenog priopćenja za javnost tvrtke Articly. Njemački start-up iz Münchena pokreće istoimenu aplikaciju koja nudi članke iz raznih novina i časopisa koji se čitaju naglas. Kao dio partnerstva, Articly sada donosi svoju aplikaciju isključivo na on-board sustav odabranih Audi automobila.

Konkretno, aplikacija je dostupna svim vlasnicima Audija iz 2024. godine i s najnovijim hardverskim i softverskim klasterom modularnog infotainment kompleta (MIB 3) - potpuno besplatno i bez registracije do sredine 2024. godine.

Suradnja s poznatim medijima

U sklopu suradnje, Articly je posebno za ovu namjenu razvio automobilsku aplikaciju koja ima za cilj osigurati optimalno iskustvo slušanja tijekom vožnje. Kako se to točno događa i koje prednosti nudi ova aplikacija ostaje nejasno, jer neki digitalni mediji već dugo nude opciju "pročitaj mi članak".

Inače, kao svoje partnere Articly navodi snažna medijska imena kao što su The Guardian, Die Welt ili Forbes.

Lukas Paetzmann i Wolf Weimer

Audi naglašava da je integracija velikog izbora aplikacija trećih strana u njegov sustav važna komponenta za rastuću digitalnu ponudu u njegovim vozilima. Cilj je automobil učiniti pametnim suputnikom.

Prema riječima suosnivača Lukasa Paetzmanna, Articly vidi suradnju kao važan korak prema tome da kvalitetno novinarstvo postane dostupnije. Osnivač Wolf Weimer također vidi projekt kao iznimno obećavajući, jer je interes za Articly posebno velik u sektoru mobilnosti.

Pročitajte više