Svjetski susret Spačeka: Samobor u znaku najslavnijeg francuskog automobila

Foto: Citroen

NAJPOZNATIJI Citroenov model i jedan od najslavnijih modela u cijeloj autoindustriji i danas ima brojne poklonike. Oni najvjerniji dolaze u Samobor i Hrvatsku.

23. svjetski susret Spačeka će se krajem srpnja prvi put održati u Hrvatskoj, a očekuje se više od 12.000 zaljubljenika u ova legendarna vozila

Susret se održava od 30. srpnja do 4. kolovoza, a riječ je o najmasovnijem okupljanju vozača i simpatizera modela 2CV, popularno zvanog Spaček, a koje se neprekidno održava od 1975. godine. Očekuje se oko 3000 vozila i više od 12.000 sudionika iz preko 30 zemalja svijeta, među kojima su i zaljubljenici u ove dvocilindraše koji dolaze čak iz dalekih Australije i Obale Bjelokosti! 

Ovaj susret u organizaciji hrvatskog 2CV Citroën Kluba izabran je među 30 top događaja u Hrvatskoj u 2019. godini u potpori Hrvatske turističke zajednice i to kao jedini događaj u Zagrebačkoj županiji.

"Dobiti organizaciju ovakvog događaja je ogromno priznanje, ali i odgovornost jer nam dolaze spačekisti iz cijelog svijeta i želimo im predstaviti ne samo Samobor već i druge posebnosti naše zemlje", govori Goran Skrbin, predsjednik kluba.

Osim na velikom okupljanju u Samoboru, Spačeki će doslovno preplaviti cijelu Hrvatsku. 2CV Adriatic Raid će ići kroz Gorski kotar, Liku i priobalje sa završetkom u okolici Splita, dok će 2CV Continental Raid prolaziti kroz kontinentalnu Hrvatsku, preko Hrvatskog Zagorja, Siska, Lonjskog polja i Slavonije sa završetkom u okolici Đakova. Organizirat će se i povorka 2CV vozila do centra grada Zagreba, gdje će vlasnici Spačeka dovesti 200 vozila na Trg bana Jelačića, te offroad vožnja po Žumberku.

Pročitajte više