Hoće li se legendarni Spaček vratiti u prodaju? Evo što kažu u Citroenu

Hoće li se legendarni Spaček vratiti u prodaju? Evo što kažu u Citroenu
Foto: Citroen

POSLJEDNJE vijesti za mnogobrojne obožavatelje vjerojatno najpoznatijeg Citroenovog automobila u povijesti nisu najbolje.

Iako je Citroen u novijoj povijesti upravo vratio slavu kad je predstavio prvi C3 i dijelom se pozvao na svoju legendu, koketiranje s prethodnicima i retro dizajn ostat će vidljivi samo u detaljima. I dok je Renault kao duhovnu zamjenu četvorke ponudio Kangoo, a Citroen C3 Pluriel kao podsjetnik na još veću legendu, samo su rijetki u potpunosti oživjeli svoje legende. Tako je Volkswagen ponudio novu bubu, a potom su reinkarnirani Mini te Fiat 500.

I stvari će tu stati jer je Citroen potvrdio kako 2CV neće dobiti novo izdanje. "Mi evoluiramo dizajn gledajući u prošlost. Ali ono što ne želim je da postanemo retro proizvođač", izjavila je šefica marke Linda Jackson za Top Gear. "Neću proizvesti novi 2CV. Imao je svoje vrijeme, bio je pogodak, a sada treba naći novi dizajn koji će biti po mjeri našeg korisnika", bila je izravna Jacksonova.

S druge strane, ono što možemo u skoroj budućnosti očekivati je daljnja revizija kućnog dizajna, i to po pitanju svjetlosnog potpisa. Jackson pritom priznaje da treba biti inovativan, ali i da treba više usklađenosti unutar same game. Što to točno znači, teško je trenutno razlučiti, ali zadnje informacije govore kako C4 Cactus neće dobiti nasljednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara