Tesla očarao vlasnike kul funkcijom, ali bilo je i problema

Screenshot: YouTube/Index.hr

NAJNOVIJOM verzijom softvera vlasnik može Teslu pozvati mobitelom i on će mu doći. U nekim slučajevima je ipak bilo problema.

Sve je više primjera u kojima vlasnici na društvenim mrežama dijele svoja iskustva s novom funkcijom, većinom pozitivna, ali kod nekih je bilo i problema. Naime, najveća novost desete po redu verzije softvera donosi mogućnost automatskog upravljanja vozilom.

Upravo tako, sustav sličan onomu koji Mercedes razvija godinama i trenutno ga nudi samo u jednoj (svojoj) garaži Tesla već sada nudi besplatno. Mogućnost samovozećeg isparkiravanja automobila gdje putem aplikacije na mobitelu zadajete naredbe i pratite kretanje automobila je doista kul. Logičan je to nastavak funkcije otprije koja je dopuštala da auto pomaknete koji metar naprijed ili nazad. Ako ne vjerujete pogledajte video u nastavku.

 

Nažalost, dojam je da je Tesla (opet) reagirao ishitreno i pustio u korištenje nedovoljno provjerenu funkciju. Tako je u jednom primjeru Tesla do vlasnika stigao vozeći u suprotnom smjeru, dok se u drugom slučaju zabio u BMW M3.

 

 

 

Red je reći da Tesla na novom softveru nudi još neke zanimljive opcije poput podrške za streaming servise (Spotify, Netflixa), te mogućnosti karaoke i igrica.

Pročitajte više