Teslin terenac je idući korak

 Foto: Jason McGinnity

TESLA grabi dalje, a nakon osvajanja asfalta na redu je teži teren.

Nakon što je potresao automobilski svijet najavom i cijenom vrlo konkurentnog modela Musk je javnosti razotkrio i drugi dio poslovnog plana. A u njemu između ostalog stoji kako će Tesla u idućih deset godina lansirati obilje novih proizvoda. 
 
 
Tako iz Tesle možemo očekivati prinovu u gospodarskom programu, ali i kompaktni SUV model. Potencijala ima i za rasnog terenca, a jedan od prijedloga dizajna stiže od izvora vrlo bliskog inovativnoj američkoj kompaniji. 
 
Dizajn koncepta Tesla AllTerrain potpisuje dizajner Jason McGinnity, koji je budući Teslin model zamislio u duhu pravog offroadera. Rasni terenac tako bi mogao imati dizajn usko povezan sa slavnim Jeepom (Wrangler). Ogromni terenski kotači i jednako robustno podvozje garantiraju terenske sposobnosti, dok bi smještaj električnog pogona u podnicu osigurao povoljan položaj težišta. 
 
 
Napredan pogon osigurava i dodatni tovarni prostor, pa je tako McGinnity rezevni kotač spremio ispod prednjeg poklopca, koji je izrađen od otporne tkanine. I detalj koji posebno veseli su rezervne baterije oblikovane kao spremnici goriva.
 
Naravno, velika doza prilagodljivosti se podrazumijeva, pa se tako prednji vjetrobran preklapa, sjedala također, a C nosač je moguće uzdužno pomicati. 
 

Pročitajte više