Toyota Corolla Verso - najsigurniji auto u klasi

EURO NCAP dodijelio je kompaktnom monovolumenu 35 bodova, odnosno pet zvijezdica, s time da su dječja sjedala omogućila četiri zvijezdice za zaštitu najmlađih. Time je Corolla Verso poslije Avensisa postala druga Toyota sa pet zvijezdica.

Sa Avensisom Corolla Verso dijeli i MICS (Minimal Intrusion Cabin System - sustav minimalne ugroženosti kabine), koji omogućava izvrsnu zaštitu putnika na svim sjedalima. Automobil ima devet zračnih jastuka, od kojih je važno istaknuti 18 litreni SRS za koljeno, koji je Toyota razvila posebno za ovaj automobil, a omogućava 40 posto manje pritiska na koljena tijekom sudara.

U vozačev i suvozačev zračni jasuk ugrađeni su koji ih pune zarakom u dvije faze, a kombinirani su sa senzorom za poziciju sjedala i za detektiranje ozbiljnosti udara. Vozača na činjenicu da se nije vezao upozorava dvofazni, audio i vizualni sustav alarma, koji je standardna oprema za prednja sjedala, što je također jedinstveno u klasi.

Aktivna sigurnost upotpunjena je ABS-om, EBD-om, BA-om, VSC-om i TRC-om. Corolla Verso će biti prvi automobil u Europi sa Toyotinim Cornering Assist Monitorom, koji pomaže prolasku kroz slijepe zavoje na križanjima.

G.V.

Pročitajte više