U Hrvatsku stigao poseban BMW, proizvedeno je samo 99 primjeraka

Screenshot: BMW Hrvatska

LIMITIRANO izdanje najekskluzivnijeg BMW-ovog modela u domeni osobnih automobila izloženo je u BMW-ovom salonu u centru Zagreba.

U pitanju je BMW M850i xDrive GranCoupe, automobil koji je sam po sebi pojava gdje god da s enašao, bez obzira govorimo li o urbanim sredinama na zapadu Europe, Americi ili primjerice Japanu. Radi se o automobilu čiji je vanjski izgled finiširao američki umjetnik Jeff Koons te svojim grafikama iz korijena promijenio karakter automobila. 
Ovo je drugi put da Koons surađuje s BMW-om. Prvi put se to dogodilo 2010. godine na modelu M3 GT2 Art Car, koji je završio u Le Mansu. Ovaj ima potpuno drukčiju namjenu, a to je da se izlaže u salonima i velikim prodajnim centrima, a potom vjerojatno nađe i u prodaji. 

"Moje izdanje BMW-a serije 8 Gran Coupe je ostvarenje sna. Potpuno je jedinstven, za mene vrlo poseban i dugo sam želio stvoriti posebno izdanje BMW-a", rekao je Jeff Koons i nastavio: "Bitan je naš odnos jednih prema drugima i naša svijest o svemu čime smo okruženi. Ovaj princip je pokrenuo moju kreativnu viziju za THE 8 X JEFF KOONS, i to je uzbudljivo sljedeće poglavlje sukreacije s BMW-om."

Automobil ima 11 slojeva boje, a za svaki automobil su potrebne stotine sati rada. Osim vanjskog atraktivnog izgleda automobil ima i specijalno uređen interijer.

 

BMW-ov zastupnik za Hrvatsku objavio je kako je automobil stigao u Hrvatsku, kao i da se nalazi u njihovom City Store salonu u centru Zagreba. Nije poznato je li ponuđen na prodaju. Ako je, znajte da mu je u startu cijena bila oko 350.000 eura ili nekih 3.5 puta veća od osnovne cijena modela.

Pročitajte više