U prodaji nova Astra

S NOVIM ekonomičnijim motorima, dotjeranim izgledom, poboljšanom tehnologijom, proširenom ponudom dodatne opreme i posebnom promotivnom akcijom, započinje prodaja novog izdanja Opel Astre.

Promotivna cijena Astre Enjoy Plus 1.4 je 109.900 kuna uz bogatu opremu koja, između ostalog, uključuje automatski klima uređaj, CD radio s MP3 funkcijom i kontrolama na upravljaču, četiri zračna jastuka, ABS, servo upravljač presvučen kožom i kontrolama na upravljaču, daljinsko centralno zaključavanje, potpunu elektrifikaciju, vozačevo sjedalo podesivo u šest smjerova itd.

Obnovljena je cijela obitelj Astre, koja je od pojavljivanja na tržištu u ožujku 2004. u Europi prodana u ukupno 1,2 milijuna primjeraka. U Hrvatskoj je Astra najprodavaniji automobil u 2005. i 2006. godini, a vodeća je na prodajnoj ljestvici i u ovoj godini.
 
Kupcima Astre na raspolaganju su šest benzinskih i pet dizelskih motora, a ovisno o motoru, Astre su dostupne u kombinaciji s ručnim mjenjačem s pet ili šest stupnjeva prijenosa, Easytronic mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa ili četverostupanjskom automatikom.

Novosti u ponudi

Novi su motori benzinci 1.6/115 KS koji zamjenjuje 1.6/105 KS te 1.6 Turbo sa 180 KS (umjesto 2.0 T/170 KS). Novi 1.6 motor se odlikuje uglađenijim radom, 10-postotnim povećanjem snage i 3-posto nižom potrošnjom goriva. Ovako motorizirana Astra GTC  postiže ubrzanje 100 km/h za 11,6 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 193 km/h, dok je je potrošnja goriva izvedbi sa pet-stupanjskim Easytronic mjenjačem svega 6,3 l/100 km.

Od dizelskih motora novi je 1.7 CDTI sa 110 KS koji zamjenjuje 1.9 CDTI  sa 100 KS. U ponudi ostaje i 1.9 CDTI motor sa 120 KS, ali jedino u kombinaciji s šest-stupanjskim automatskim mjenjačem. Jednako kao i kod benzinaca, novi dizelaši su snažniji uz smanjenu potrošnju (i do 0,5 l/100 km).

Novosti vezane uz motore prate i one dizajnerske. Prepoznatljiv izgled nadograđen je oštro iscrtanim "obrvama", novom maskom i odbojnikom.  Na peterovratnoj i karavan izvedbi vidljiva je šira kromirana traka s integriranim Opelovim logotipom.

Interijer nove serije Astre donosi detalje poput kromiranih obruba tipki za kontrolu klime i radija, kao i novu opremu za ploču s instrumentima i za vrata. Popis novosti završava unaprijeđeno podvozje, kao i kontrola sustava stabilnosti prikolice (Trailer Stability Assis) koja je prvi je puta u ovoj klasi kao opcija dostupna u peterovratnoj Astri, GTC-u i karavanima.

Pročitajte više