Unajmio električni automobil, rent-a-car mu naplatio 257 eura za gorivo

Ilustracija: EPA

Američka tvrtka za iznajmljivanje automobila Hertz naplatila je svom klijentu 277 dolara (oko 257 eura) za gorivo koje je potrošio vozeći njihov automobil. Dodatni iznos su mu naplatili iako je vozio Teslin Model 3, električni automobil koji ni nema spremnik za gorivo, piše The Drive.

Kada se Joshua Lee požalio na iznos računa koji je platio nakon što je proveo vikend u Los Angelesu, iz Hertza su mu odbili vratiti novac.

Da stvar bude gora, Lee je tijekom rezervacije platio opciju "Skip the Pump and Save Time" koja korisnicima omogućava da vrate unajmljene automobile bez ponovnog punjenja spremnika. Dakle, čak i da je vozio automobil koji troši benzin, nije mu trebalo naplatiti dodatnu naknadu za točenje goriva. 

Ne samo to, nego na računu koji je Lee pokazao portalu piše da je kupac vratio Model 3 Hertzu s 96% baterije, isti postotak s kojim je preuzeo automobil. Čak i da to nije učinio, maksimalna naknada trebala je biti 35 dolara.

Lee je za The Drive rekao da problem tek treba biti riješen te da Hertz i dalje odbija vratiti 277 dolara. Kaže da mu je ovo posljednji put da koristi usluge te tvrtke.

Pročitajte više