VIDEO Vožnja u ovom Ferrariju je raj za uši, oči i dušu

Screenshot: YouTube

VRAĆAMO se na kraj prošlog milenija kad je svijet još uvijek bio analogan, a kombinacija V8 motora i ručnog mjenjača put do automobilskog raja. 

I pritom nitko nije maštao o brzinskim rekordima na autocesti ili ne daj Bože na gradskim prometnicama. Nitko od onih koji su mogli priuštiti maloserijski kolekcionarski primjerak iz ponude Aston Martina, Lotusa, Lamborghinija ili Ferrarija. 

A kad je u pitanju Ferrari, u to je vrijeme pojam bio crveni Ferrari F355 nastao kao premosnica u iščekivanju daleko poznatijeg 360. Jedan od nešto više od 11.000 proizvedenih primjeraka ima glavnu ulogu u ovoj snimci od koje će se mnogi naježiti. 

Automobil nije crven, ali i žuta boja mu jako dobro stoji. Prepoznatljivog izgleda lišenog bilo kakvih nepoželjnih nadogradnji budi emocije kod vozačkih purista. A ispod se krije 3.5 V8, prvi Ferrarijev motor s pet ventila po cilindru. Razvija 380 KS pri 8250 o/min te 363 Nm okretnog momenta od 6000 o/min. I na sve to je nadodan klasični ručni mjenjač. 

Sad sve to zbrojite i pošaljite na praznu šumsku cestu negdje u Kaliforniji. Ovdje je jedina glazba ona koju stvara V8. Stoga upalite zvučnike i uživajte. 

Pročitajte više