VIDEO Ima za Maybach, ali ne i za šlep: Najskuplji Mercedes prevozi na krovu Toyote

Screenshot: Instagram

NESVAKIDAŠNJI prizor dolazi nam iz Rusije. 

Bizarna snimka osvanula je na kanalu 32-godišnjeg Jevgenija Čebotareva, kojeg smo već spominjali zbog neuspješnog pokušaja skoka Ladom Nivom s jednog na drugi krov zgrade. 

>> VIDEO Pokušao u Ladi skočiti na krov pa se strovalio s vrha zgrade

Sada nas je pak počastio videom s ulica grada Rostov na Donu koji prikazuje preko dvije tone težak Mercedes na krovu Toyote. Naravno, u pitanju je Toyotin legendarni Land Cruiser koji se još jednom pokazao izuzetno čvrstim i pouzdanim. 

 

Toyota bez većih preinaka na krovu vozi teret daleko teži od predviđenih 50 do 70 kg, koje proizvođači deklariraju u službenim podacima. Autori ovog nekonvencionalnog rješenja su pritom složili odgovarajuću platformu koja bi trebala simulirati krovnu košaru. 

Začudo, instalacija nastala u kućnoj radinosti funkcionira sasvim solidno. Pritom se mislilo i na detalje, pa su ruski inovatori na Maybach stavili i sigurnosni trokut. 

Inače, na Instagram profilu Čebotareva možemo vidjeti brojne itekako opasne akrobacije, ali i Maybach u ulogama koje autorima te luksuzne krstarice nisu bile ni u peti kad su je krenuli osmišljavati.

 

Pročitajte više