Video: James Bond & Aston Martin DB10

Foto: Aston Martin
 
USUSRET premijeri najnovijeg nastavka serijala o James Bondu donosimo sve poznate informacije o njegovom novom Aston Martinu.
 
Ime mu je Aston Martin DB10 i razvijen je isključivo za potrebe 24. nastavka filmskog serijala. Proizvedeno je svega 10 primjeraka, a niti jedan još nije pušten u prodaju. Bar zasada, jer dobrotvorna aukcija još uvijek nije isključena. Za utjehu tu je DB9 u limitiranom James  Bond izdanju. U ponudi je svega 150 primjeraka, i to po cijeni od 237.000 GBP.
 
No, vratimo se mi jedinstvenom DB10.  Kao naznaka dizajna budućih modela DB10 jasno daje do znanja kako će budući Astonovi klasici biti još agresivniji, s prepoznatljivim obilježjima na prednjem kraju. Nešto manje mašte AM je ponudio straga gdje mnogi vide sličnosti s već viđenim studijama. Čiste linije nastavljaju se i u kabini, koja je prilagođena potrebama snimanja. Uočljiva je niža pozicija sjedenja, kao i još više jednostavnosti u dizajnu prednje armature. Naravno, izbor najkvalitetnijih materijala nije bio upitan. 
 
 

 
Ispod poklopca se navodno krije 4.7 V8, a i podvozje je posuđeno od aktualnog vozila (V8 Vantage). Neke informacije govore kako je u pojedine primjerke ugrađen "stari" V12 snažan oko 500 KS. Kako god, manje od 5 sekundi za print do 100 km/h je realno očekivati, kao i 300 km/h maksimalca. Navodno rok za razvoj automobila nije dopustio implementaciju nove platforme koju AM ubrzano razvija. 
 
Kako god, valja se strpjeti još koji tjedan do 6. studenog za kada je zakazana premijera filma. A do tada donosimo video materijale u kojima glavnu ulogu ima upravo DB10. Recimo i kako će glavni zlikovac opet voziti Jaguar, i to C-X75.
 

 
 

 

Pročitajte više