VIDEO Najskuplja vožnja: Pogledajte kako vozi Bugatti na naplatku bez gume

Screenshot: TikTok

TROŠKOVI vlasništva hipersportskih automobila idu u nebo, a svaki kvar košta pravo bogatstvo.

O troškovima koje mogu očekivati vlasnici jednog Bugattija već ste imali prilike čitati i pritom naučiti kako je trošak naplataka i pneumatika jedan od većih. Radi se o automobilu sposobnom za brzine preko 400 km/h pa je jasno kako su ovdje i kotači potrošna roba. Na Veyronu su se nakon određene kilometraže mijenjali, a na Chironu je dovoljna kontrola. 

Kad su u pitanju naplatci, njih se redovito mora pregledavati u potrazi za mikropukotinama, a u slučaju da se detektiraju, potrebna je zamjena kotača. Na Bugattiju je to stravičan trošak koji se penje do cijene vrhunske premium limuzine. 

 

@jpmcars This was expensive. #bugatti #chiron #hypercar #fail #cars #supercar #cartok #carsoftiktok ♬ original sound - Jack

U takvom ozračju vidjeti Bugatti Chiron koji vozi na golom naplatku boli bar dvostruko više. A upravo to prikazuje video iz radione gdje vozač spušta Bugatti Chiron s kamiona. Jedan kotač je bez gume, pa je stoga pripremljena odgovarajuća podloga koja će minimizirati mogućnost oštećenja. 

I sve bi dobro prošlo da vozač nije nastavio voziti unazad i nakon što ispod njega više nije bio tepih. 

Pročitajte više