VIDEO Objavljena nova snimka ubrzanja Rimčevog C_Two

Screenshot: YouTube

SUDEĆI po komentarima, video je mnoge ostavio bez teksta. 

Nakon videa u kojem nas Mate osobno upoznaje s mogućnostima automobila, ali i pokazuje koliko je brži od Porscheovog Taycana, osvanuo je još jedan video ubrzanja automobila. I dok je prvi 10-minutni video snimljen u prototipu na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici, ovaj video prikazuje C_Two kako ubrzava na javnoj prometnici - autocesti u Hrvatskoj, piše Carscoops.

C_Two je voznom trakom autoceste krenuo iz stanja mirovanja, a prema ispisu je na 96 km/h stigao za 2.39 sekundi, a na 209 km/h je bio nakon samo 6.09 sekundi. Četvrt milje je odrađeno za 8.99 sekundi uz izlaznu brzinu od 248.62 km/h, neznatno sporije nego na pisti, ali i dalje u rangu najboljih rezultata u svijetu. Autentičnost snimke potvrdio je autor kanala na YouTubeu rekavši kako je snimku dobio od samog vlasnika. 

A to je daleko od kraja, odnosno najavljenih 1914 KS u pogonu uz 1.9 sekundi za sprint do 100 km/h. 

U ranijem video Mate je pokazao kako auto lako postiže četvrt milje u manje od 9 sekundi, bez Launch Control sustava i na nezagrijanim cestovnim gumama. Štoviše, s vremenom od 8.45 sekundi je bio gotovo sekundu brži i od Bugattijevog Chirona. 
 

Pročitajte više