VIDEO Ovako izgleda susret s automobilom koji vozi u suprotnom smjeru na autocesti

Screenshot: Reddit/Streamable

SUSRET s vozilom koje vozi autocestom u suprotnom smjeru je jedna od najstrašnijih i najopasnijih situacija u prometu. 

U takvim slučajevima često takav susret završi frontalnim sudarom s najtežim posljedicama. Kad su u pitanju događaji s hrvatskih cesta ovakvi susreti su se najčešće dešavali noću, kad je promet rjeđi, a prijestupnika je zbog upaljenih svjetala lakše detektirati. 

Ipak, i ako ne dođe do nesreće radi se o događaju koji će se vozaču duboko urezati u pamćenje s mogućim dugoročnim posljedicama po njegovo mentalno zdravlje. Koliko je to strašno svjedoči i ovaj video koji nam dolazi s poljske autoceste. 

Snimka prikazuje promet na autocesti u kojem vozač šlepera iz trake u suprotnom smjeru blicanjem svjetala signalizira neku opasnost. Ubrzo vidimo svjetla automobila koji vozi u suprotnom smjeru, a potom i Mercedes koji juri prema njemu. Mercedes je u zadnjem trenutku prikočio, promijenio traku i izbjegao nesreću. 

Ovdje prije svega valja čestitati na brzoj reakciji vozača. Također, moguće je da se radi i o sigurnosnom sustavu asistencije vozaču, sugeriraju neki u komentarima videa. Sustav je Evasive Steering Assist, a načelno se radi o automatiziranom sustavu prepoznavanja prepreke ispred automobila i izbjegavanju. 

Kako god bilo, ovaj manevar je spasio živote putnika u oba automobila.

Pročitajte više