VIDEO Ovo je obnovljeni BMW serije 4 Gran Coupe

Foto: BMW

OTKRIVEN zajedno s ažuriranim potpuno električnim i4, nova četvorka Gran Coupe ima sličan skup promjena koje utječu na vanjski stil automobila, kao i na unutrašnjost. Oba modela imaju zakrivljeni zaslon i najnoviji OS 8.5 infotainment softver.

Bubrezi ostaju

Vizualno, BMW serije 4 Gran Coupe dobiva čišći prednji kraj, iako kontroverzne velike rešetke u obliku bubrega ostaju - sada su s mat kromiranom završnom obradom. Tu je drugačiji potpis dnevnih svjetala, plus revidirani donji branik s novim okomitim usisnicima zraka. BMW kaže da je dodao i nove boje i opcije kotača.

Straga se nalazi novi difuzor i revidirani stražnji branik, a ispušne cijevi su porasle s 90 mm na 100 mm u promjeru. Dostupna su i stražnja laserska svjetla, a vanjski paketi M Sport Pro i M Carbon mogu se dodati kao opcije.

Novi infotainment sustav

Vraćajući se unutra, revidirani infotainment sustav sada dobiva opcijski Augmented View za navigaciju, za koju BMW tvrdi da poboljšava funkcionalnost i interakciju s korisnikom. Osim toga, tu je i novi dizajn upravljača s ručicama za mjenjač, ​​plus novi ukrasni elementi i tkanine za sjedala - za koje se kaže da poboljšavaju percipiranu kvalitetu u kabini. Kupci mogu birati između devet boja ambijentalnog osvjetljenja.

Bazna ponuda sastojat će se od dva benzinska motora  - osnovnog 420i i M440i xDrive. Za razliku od blisko povezane serije 3, u ponudi nema dizela ili plug-in hibrida.

420i koristi četverocilindrični blagi hibridni benzinski motor sa 181 KS i 300 Nm okretnog momenta, dobar za 0-199 km/h za 7.9 sekundi. Najbolji M Performance pojačava rezultate sa šestocilindričnim motorom od 369 KS/500 Nm - smanjujući referentni sprint na 4.7 sekundi. Najveća brzina je elektronički ograničena na 250 km/h.

 

 

Pročitajte više